Sunnuntai 27.05.2018
Nimipäivät: Ritva
Hämeenlinna
Melkein selkeää
13°C
Tuuli: 3 m/s P
 

Joulumökit aukeavat lauantaina

Jo kolmatta kertaa ovat joulumökit vallanneet Reskan. Mökit otetaan käyttöön lauantaina ja ovat käytössä seuraavaan lauantaihin. Myynnissä on paikallisia käsitöitä, elintarvikkeita ja eri yhdistysten jouluisia tuotteita. Viime vuonna mökit olivat käytössä pidempään, mutta myyjiltä tullut palaute kertoi ajan olleen turhan pitkä.

– Palautteen mukaan me toimitaan. Jotkut myyjistä olisivat halunneet mökit käyttöön aikaisemmin ja pidemmäksi aikaa, mutta valitettavasti kaikkia toiveita ei voida kuunnella, kertoo kaupunkikeskustayhdistyksen Sari Hagemeier.

Mökeistä ollaan oltu kiinnostuneita ja ainoa vapaana oleva päivä on maanantai. Käyttöön otetaan vielä mahdollisesti yksi varamökki, jossa kaupunkikeskustayhdistys jakaa glögiä ja pipareita. Kiinnostus ei kuitenkaan ole yltänyt Länsi-Reskalle saakka, joten mökit eivät tule levittymään koko Reskan pituudelle.

– Mietimme että mökit olisi kiva saada koko pätkälle, mutta vielä se ei onnistu. Toivottavasti tulevaisuudessa, toteaa Hagemeier.

Reskalla sijainnissa on hyvänä puolena valvontakamerat ja liikkeellä olevat ihmiset. Mökkeihin ei ole kohdistunut menneinä vuosina mitään yksittäisten koristeiden repimistä suurempaa ilkivaltaa. Torin kaltaisella laajalla ja valvomattomalla alueella riski mökkien turmelemiseen olisi suurempi.

Teksti ja kuva: Mia Kyllönen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.