Sunnuntai 20.05.2018
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli
Hämeenlinna
Selkeää
19°C
Tuuli: 6 m/s LEL
 

Joksi lopettaa, mikäs nyt eteen?

HPK:n otteluita jo 80-luvulta asti Jannella selostanut Jouko Jaakkola ilmoitti lopettavansa radioselostukset kauden päätöspelin jälkeen Jyväskylässä. Legendaarinen kultakurkku kiitti kuulijoita 23 vuoden ajalta ja totesi, että ”nyt se on loppu, OIKEASTI”.

Joksi, sinä olet tainnut aiemminkin mainita lopettamisesta, mutta ansiokas ura on kuitenkin jatkunut. Oletko nyt ihan varma, että se on loppu?

Kyllä se nyt loppuu. Puhuin työnantajan kanssa jo viime kaudella, että alkavat etsiä seuraajaa. Asiaan ei liity mitään dramatiikkaa, vaan olen yksinkertaisesti väsynyt ajamaan huonoissa keleissä hankalina vuorokaudenaikoina. Mitään ei ole onneksi koskaan sattunut, vaikka kilometrejä on kertynyt mittariin muutama satatuhatta.

Kokonaan en aio heivata jääkiekon seuraamista ja Kerhon joukkueiden kannattamista jatkossakaan. ”Oranssi forever” -teemalla jatketaan.

Risto Korpela, Joksi on ollut pitkään osa HPK:n paikallista imagoa. Miten tieto lopettamisesta vaikuttaa Kerhon ulkoiseen kuvaan hämeenlinnalaisten silmissä?

Joksi itse taisi mainita minulle lopettamisesta jo kauden alussa. Onhan 23 vuotta pitkä urakka, ja niihin noin 1200 peliin mahtuu paljon yhteisiä iloja ja suruja. Ammattitaidolla hän on selostukset aina hoitanut, ja olemme äärimmäisen onnellisia yhteisestä taipaleesta. Itsekin olin pitkään kommentaattorina, ja joskus jopa tuurasin pari peliä Joksin sairastaessa.

Iskelmä Jannen toimitusjohtaja Mika Sutinen, Joksin selostukset ovat olleet mainosmyynnin kannalta se merkittävin vetonaula. Mitenkäs myynti enää vetää, jos kultakurkku lopettaa?

Kyllä se vetää, koska HPK jatkaa pelaamista entiseen tapaan ja seuraavasta kultakurkustakin on jo päätetty (Joonas Lainesalo). Joksin kanssa kaikki on mennyt hyvin, ja sitoutuminen on ollut kovaa luokkaa. Lähteä ajamaan tuollaista ottelumäärää kelissä kuin kelissä, niin en usko mistään löytyvän vastaavaa. Mutta aika aikaansa kutakin.

Teksti: Pauli Salokangas

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.