Lauantai 21.07.2018
Nimipäivät: Johanna, Hanna, Jenni, Hanne, Hannele
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
19°C
Tuuli: 1 m/s P
 

Hämeenlinna kuoriutui Twitter-munasta

Hämeenlinnantwitter kaupunki avasi tiistaina Twitter-tilin. Tarkoituksena on jakaa vinkkejä tapahtumista ja kertoa, missä mennään esimerkiksi asioiden valtuustokäsittelyssä.

– Twitterissä on aika moni muukin kaupunki Lahdesta Riihimäkeen, joten miksipä emme mekin kokeilisi, kaupungin verkkotoimittaja Kaisa Paavilainen sanoo.

– Asia oli mainittu verkkosuunnitelmassamme, ja eräässä radiohaastattelussa tulin vieläpä luvanneeksi, että tili olisi auki ennen kuin lumien sulamista. Katsotaan, miten kiinnostus lähtee tästä leviämään.

Leviäminen osuu terminä oikeaan, sillä kasvavaa suosiota nauttivan nettiyhteisön perusidea on välittää tietoa pikkulintujen tapaan nokasta nokkaan. Reaaliaikaiset lyhytviestit ilmestyvät nettiin tai kännykkään, eikä niitä lukeakseen tarvitse olla käyttäjän ystävä kuten Facebookissa, vaan kaikkien viestejä voi seurata.

Sisällöntuotannosta kaupungin sosiaaliseen mediaan pääsääntöisesti vastaava Paavilainen kertoo, että twiittejä on tarkoitus julkaista arkisin suurin piirtein päivittäin. Viikonloppuisin on hiljaisempaa, ellei viestittelyyn ilmene erityistä aihetta.

– Sinne tulee lähinnä nettisivujen uutisvirrasta jalostettuja tärppejä. Laitoin juuri kokeeksi esimerkiksi ilmoituksen Kantolankadun romahtamisesta. Vastaavista ongelmatilanteista tiedottamiseen Twitter on hyvä kanava.

Twiitit eivät korvaa Hämeenlinnan muuta virallista viestintää. Sähköisistä tiedotuskanavista ykkönen on jatkossakin kaupungin verkkosivusto. Hyvänä kakkosena tulee Facebook, missä aiheet ja tapa ilmaista asioita ovat aavistuksen kepeämpiä.

Kaupungin Twitter-tili löytyy osoitteesta twitter.com/HMLkaupunki

Teksti: Pauli Salokangas

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.