Maanantai 25.06.2018
Nimipäivät: Uuno
Hämeenlinna
Pilvistä
16°C
Tuuli: 3 m/s PI
 

Hämeen Matkailu halaa hallihanketta

Hämeenlinnassa muun muassa Elomessuja ja erilaisia markkinatapahtumia järjestävä Hämeen Matkailu puoltaa Verkatehtaan paviljonkihanketta heti kättelyssä.

– Sen perusteella mitä olen lukenut lehdistä, tällainen halli keskustaan olisi enemmän kuin tervetullut, Hämeen Matkailun myyntipäällikkö Kari Markkanen sanoo.

Markkanen on Hämeen Matkailuun syksyllä fuusioituneen Hämeen Messujen entinen toimitusjohtaja. Hänen mukaansa paviljonki sopisi hyvin messukäyttöön ja Hämeenkaaren korvaajaksi.

– Olisihan sekin kaupungille etu, että täällä pystyttäisiin järjestämään isompia kokouksia ja konferensseja, joille ei ole ollut tähän mennessä riittäviä tiloja.

verkatehdas2

Nouseeko näihin maisemiin uusi tapahtumahalli?

Hämeenkaari on urheiluhallina jo iäkäs. Siitä puuttuu Markkasen mukaan toiminnallisuuksia, joita messutiloilta edellytetään.

– Sisäänajot autoilla, ripustukset ja muut ovat puutteellisia. Kaiken kaikkiaan kriteerit ovat muuttuneet vuosien varrella paljon, koska tekniikka on mennyt eteenpäin. Verkatehdas taas on edelläkävijä omalla alallaan, mitä se olisi varmasti myös lisärakentamisessa.

Pullerille nousevan monitoimihallin Markkanen tietää olevan jäähallin tapaan pääosan vuodesta urheilijoiden käytössä. Urheilutalosta ei siis olisi messumielessä puhtaasti Hämeenkaaren korvaajaksi.

– Sijainniltaan Verkatehdas olisi ideaali. Asian edetessä varmasti kirkastuu sekin ajatus, millaisia tapahtumia siellä tarkalleen ottaen pystyisi järjestämään.

Verkatehtaan toimitusjohtaja suhtautuu myönteisesti yhteistyöhön Hämeen Matkailun kanssa.

– Jos esimerkiksi Elomessut haluaa joskus tukeutua tänne, niin miksi ei. Omia messutapahtumia emme kuitenkaan ole aikeissa ryhtyä tuottamaan, vaan lähtökohtaisesti vuokraamme tiloja sille, joka tuottaa, Jouko Astor sanoo.

Hämeen Matkailu ei välttämättä paisuttaisi organisaatiotaan, vaikka paviljonki antaisi tapahtumien lisäämiselle otollisen mahdollisuuden.

– Tuskin toimintaa lähdetään heti laajentamaan, mutta halli antaisi mahdollisuuden pohtia vaihtoehtoja tiettyjen tapahtumien suhteen, Markkanen sanoo.

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen konsernijaosto ehti painaa Verkatehtaan aikeille jarrua, sillä Verkatehtaan halutaan selvittävän tapahtumahallille myös vaihtoehtoisia ratkaisuja ja niiden kustannusvaikutuksia. Yhtiö sai kuitenkin luvan jatkaa suunnittelua, vaikka hanke ei mahdu tämän valtuustokauden rahoitussuunnitelmaan.

– Selviteltävänä on muun muassa taloudellinen konsepti ja kannattavuus, kestävät energiaratkaisut ja hallin sijoitusvaihtoehdot, Astor sanoo.

Teksti ja kuva: Pauli Salokangas

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.