Torstai 26.04.2018
Nimipäivät: Terttu, Tessa, Teresa
Hämeenlinna
Selkeää
5°C
Tuuli: 3 m/s L
 

Heidi Kyrön Pop up -näyttelyssä fiilistellään vanhoja

Heidi Kyrön laulustudion tiloihin avattiin viime torstaina taiteilijan  20-vuotisen taiteilijauran kunniaksi Pop up -näyttely.

Näyttelyssä voi nähdä muun muassa vanhoja valokuvia, videoita, teetettyjä esiintymisasuja, aito ja oikea tangomitalli sekä kotialbumeja, joita ei ole aikaisemmin nähty julkisuudessa.

Idea näyttelyyn lähti pari vuotta sitten saunan lauteilta.

– Vuosien aikana on kertynyt paljon tavaraa, joita olisi kiva laittaa faneja sekä muita kiinnostuneita varten esille. Myös fanien tapaaminen museossa onnistuu helposti, kertoo Heidi.

Heidin Pop up -museo on avoinna keskiviikosta perjantaihin klo 11-18 ja lauantaina klo 10-14.

Heidin Pop up -museo on avoinna keskiviikosta perjantaihin klo 11-18 ja lauantaina klo 10-14.

– Tämä on paikka, jonne voi tulla muistelemaan vanhoja ja fiilistelemään. Kahdenkymmenen vuoden aikana on tapahtunut paljon asioita, joita en itse muista, siksi faneja on kiva tavata, jotta he voivat kertoa omia muistojaan, lisää Heidi.

Näyttelyn kaikki tavarat ovat Heidille rakkaita, sillä jokaiseen niistä liittyy muisto. Yksi näistä tavaroista on eräs käsikoru, jonka Heidi sai meikkaajaltaan ensimmäisen levyn kansikuvaan lainaksi.

– Myöhemmin pyysin kyseistä meikkaajaa lainaamaan käsikoruaan minulle Syksyn Säveleen. Hän postitti korun ja kertoi, että saan pitää sen. Myöhemmin olen käyttänyt samaa korua keikoillakin, Heidi muistelee.

Muita rakkaita tavaroita museossa Heidille ovat häntä varten teetetyt vaatteet, omalla kuvalla painetut henkselit sekä ensimmäinen Anna -lehden haastattelu. Myös fanit ovat antaneet näyttelyyn lainaan muun muassa fanituotteita sekä lehtiartikkeleita.

– Yksi tärkeä projekti oli myös ääninäytellä Mulania Disneyn elokuvassa Mulan.

Pop up -näyttelyssä voi kuulla ja nähdä myös uutta. Näytteillä on musiikkivideo uudistettuun versioon kappaleesta Sun Suomineitos oon. Kappale on uudistettu tänä vuonna.

Heidin Pop up -näyttely (Turuntie 8) avoinna heinäkuun loppuun asti.

Teksti ja kuva: Kaisu Koskinen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.