Maanantai 25.06.2018
Nimipäivät: Uuno
Hämeenlinna
Pilvistä
16°C
Tuuli: 3 m/s PI
 
Talle

Talle Kilpeläinen

Olen naispuolinen Peter Pan - onnellinen on se, jolla on lapsenmieli tallella! Jaksan puhua loputtomiin Mauri Kunnaksen kirjoista, gerbiileistä, retkieväistä, Takuumiehistä, Lucky Lukesta ja Nyrok Citystä. Ja teatterista !! Teatteri on suurin intohimoni, katsomon puolelta tosin.

Kotisivu | Twitter

Teatterifanaatikon vuosi

Viime vuosi oli ennätyksellinen, tuli nimittäin nähtyä kaikenkaikkiaan 70 eri teatteriesitystä siellä sun täällä ja jos mukaan lasketaan nekin, jotka kävin tsekkaamassa useampaan kertaan niin kokonaissaldoksi tulee 84. Kyllä, omasta mielestänikin himpun verran liikaa, ainakin jos tuijottaa pankkitilin saldoa ja miettii sitä, että missä välissä sitä on töissäkin ehditty muka käymään.

Vuoteen 2012 mahtuu tietysti monenlaista, niin hittejä kuin hutejakin. Muutama ihan tyhjänpäiväinen esitys olisi saanut jäädä näkemättä, mutta hutejakin tulee ja se ei missään tapauksessa poista rakkautta itse lajiin. Miten sen sijaan käy niiden, jotka käyvät harvakseltaan katsomassa ja juuri se valittu näytelmä sattuukin olemaan sellainen, joka ei miellytä? Siinähän saattaa käydä niin, että reissu jää ensimmäiseksi ja viimeiseksi, ja ikuiset traumat vielä kaupanpäälle.

Minä onnistuin näkemään liki parisenkymmentä varsin onnistunutta teosta (omissa arvosteluissani ns. ”viiden tähden esityksiä”) ja niitä on vaikeaa laittaa paremmuusjärjestykseen. Ehdoton ykkönen sen sijaan on helppo nimetä – Hämeenlinnan teatterin ”Seitsemännen portaan enkeli” oli kokonaisuutena täydellinen!

Erikoisimmasta päästä oli Svenskanin ”Kristina från Duvemåla”, minä kun tajusin tekstityslaitteen olemassaolon vasta väliajalla ja päätin olla jatkossakin sitä ilman. Viis siitä, että suurin osa näyttämöllä tapahtuvista puheista ja lauluista meni totaalisesti ohi. Pikkuisen on vuosien saatossa tuo ruotsi ruostunut meikälikalla, eipä toki kouluruotsilla aikoinaan paljoa keskusteltu maastamuuttoasioista.

Tulevana vuonna en aio panostaa määrään vaan monipuolisuuteen, jos yrittäisi katsella laidasta laitaan ja mennä välillä oman mukavuusalueensa ulkopuolellekin… Saas nähdä miten onnistun! Suosittelen samaa muillekin, rohkeasti vaan katsomaan jotain sellaista, mikä ei välttämättä aiemmin olisi kiinnostusta nostanut. Ja myös käymään jossain sellaisessa teatterissa, missä ei aiemmin ole visiteerannut. Mahdollisuuksia on monia!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.