Maanantai 25.06.2018
Nimipäivät: Uuno
Hämeenlinna
Pilvistä
16°C
Tuuli: 3 m/s PI
 
pinjansiemen

Blogia kirjoittaa 16-vuotias tyttö, joka opiskelee ammattikoulussa leipuri-kondiittoriksi ja siinä samalla lukee ylioppilaaksi. Blogi käsittelee minun elämää ja harastuksia. Julkaisen tässä blogissa hyväksi koettuja reseptejä, joita olen kokeillut tai itse kehittänyt.

Ravintolapäivä 16.2.

ravintolapäivä kyltti

Meillä avautuu ensi viikon sunnuntaina Cafe Pinjansiemen jo kolmatta kertaa. Tarjolla on tällä kertaa Amerikkalaistyylisiä leivonnaisia.  Jo perinteeksi muodostunutta mutakakkua, kuppikakkuja, cookieita (itse vastustan englannin kielen vääntämistä suomeksi, ja tuo särkee sisimpääni kirjoittaa noin. Esimerkiksi Cup cakesit, cookiesit… Raah!), mahdollisesti donitseja ja kaikkea muuta hyvää on tiedossa.

donitseja

Tästä pääset Cafe Pinjansiemenen facebook sivulle.

keksit valmiina

Ensimmäisen kerran meillä oli ravintolapäivänä kahvila vuosi sitten. Sillon ei ollut hirveästi minkäänlaista teemaa. Tarjolla oli mutakakkua, sitruunamarenki-piirakkaa, suolaisia piirakoita, muffineita, kaakaota. Toisella kerralla, elokuussa, oli tarjolla lounasta, metsäsieni-keittoa ja caesar-salaattia. Myös leivonnaisia oli tarjolla, mm. marjapiirakkaa ja mutakakkua. Kesällä oli ideana läheltä tuodut ainekset. Sienet oli itse kerättyjä, samoin marjat.

mutakakku

Eihän se lukio mitään helppoa ole. Jo ensimmäisen viikon jälkeen tuntuu, että romahdan työtaakan alle. On annettu todella paljon itsenäisiä tehtäviä, päivämääriä, aineita jne. Mutta eiköhän siitäkin selviä. Tarvitsisi vaan motivaatiota ruotsin opiskeluun, ja sen jatkamiseen. Olisi vaan niin kivaa lopettaa ja kirjoittaa terveystieto ruotsin tilalla. Mutta pelkään, että jos en jaksa lukea terveystietoa, niin en saa tarpeeksi aineita kirjotettua. + Sitten en opiskelisi _yhtään_ ruotsia. Koko aikana kun opiskelen ammattikoulussa, en lukisi sanaakaan ruotsia. Joten toivottavasti motivaatiota löytyy!

Aika on mennyt kyllä hirmu nopeasti. Veli kirjoittaa nyt. Penkkarit, vanhat ja ystävänpäivä on ensi viikolla. Sitten on talviloma ja vappu. Viimeinen jakso alkaa ja sitten ensimmäinen lukuvuosi on jo mennyt. Kesällä kielimatkalle, ja ehkä myös töihin. Sitten taas koulunpenkille…

ps. Jos et tiedä mikä Ravintolapäivä on, käy tsekkaamassa sen viralliset sivut, tai facebook sivu.

 

ravintolapäivä

Pinja Vekka

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.