Perjantai 18.08.2017
Nimipäivät: Leevi
Hämeenlinna
Verrattain selkeää
14°C
Tuuli: 0 m/s P
 
pinjansiemen

Blogia kirjoittaa 16-vuotias tyttö, joka opiskelee ammattikoulussa leipuri-kondiittoriksi ja siinä samalla lukee ylioppilaaksi. Blogi käsittelee minun elämää ja harastuksia. Julkaisen tässä blogissa hyväksi koettuja reseptejä, joita olen kokeillut tai itse kehittänyt.

Pecan pie – pekaanipähkinäpiirakka (gluteeniton)

Heissan taas! Täällä yritän keksiä jotain kirjoittamisen aihetta. On meinaan ollut ihana sää tässä muutama päivä, mutta mitä ilmeisimmin se on taas viilentymään päin… Tälle tekstille tuli meinaan just dead-line, tajusin että Under the dome alkaa yhdeksältä. Onneksi siihen on vielä melkein tunti aikaa.

Olin viikonloppuna uimakisoissa Riihimäellä, oli taas ihan kamalaa lähtee kisoihin sillä treenimäärällä, mutta yllätin eniten itseni kuin tein ennätykset satasen vaparissa (ja siis aikahan oli huimat 1:07.34). En oikeastaan vieläkään voi tajuta sitä, että miten mä mukamas pääsen niin kovaa, koska en treenaa juurikaan mitään. I’m confused. Noo, onneksi ensi lauantaina on taas valittu uitavaksi 800 vaparia. Saa nyt nähä miten se menee, vähempi treenaaminen kostautuu pidemmillä matkoilla, uskoisin. Oli maanantaina kyllä tosi hauskaa kun oli pitkästä aikaa vähän kovemmat harkat ja sai kunnolla tehdä työtä. Käytiin myös tänään kaverin, Matleenan kanssa uimassa. Mä en vaan tajua vesijuoksua!

Asiasta kolmeentoista, ravintolapäivässä tarjosin pekaanipähkinäpiirakkaa, ja sen ohjetta on kyseltykin. Kiva että maistui!

tarjoamukset

Pecan pie

  • valmiiksi paistettu pohja
  • 250 g pekaanipähkinöitä
  • 50 g voita
  • 2 dl fariinisokeria (tai muscovado)
  • 1 dl vaaleaa siirappia
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 3 munaa

Ota pähkinöistä eroon ehjimmät, n. 100 g. Pilko loput karkeaksi rouheeksi.

Laita kattilaan voi, sokeri, siirappi ja vaniljasokeri. Lämmitä seosta miedolla lämmöllä, että sokerikiteet sulavat. Kaada täyte kulhoon ja anna jäähtyä. Sekoita jäähtyneeseen täytteeseen munat.

Laita rouhitut pähkinät piirakkapohjan päälle ja kaada päälle täyte. Asettele kokonaiset pähkinät nätisti piirakan päälle.

Paista piirakkaa 175 °C 35-45 min

Gluteeniton piirakkapohja (2 x 23 cm vuokaan)

  • 5 cup mantelijauhoja (11,9 dl (!!!))
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl soodaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl psyllium
  • 3/4 – 1 cup sulatettua voita (1,8-2,4 dl)
  • 4 rkl vaahtera-/agavesiirappia tai hunajaa
  • 1 kananmuna

Kuumenna uuni 160 °C. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa sulatettu voi ja siirappi. Sekoita ainekset keskenään ja lisää taikinaan kananmuna. Jaa taikina kahteen ja painele vuokaan. Paista pohjaa uunissa 10- 15 minuuttia kun se alkaa olla kullanruskea.

pecanpie sivusta

*Ensinnäkin, olen pahoillani cup-mitoista. Itse omistan kyseisen mittasarjan joten amerikkalaisten reseptienkin tekeminen luonnistuu. Laitoin ohjeeseen sulkuihin noin-määrät deseille (ja järkytyin jauhomäärästä).

*Toiseksi olen pahoillani kaksinkertaisesta taikinasta. Olet vapaa puolittamaan ohjeen. Laitoin ohjeen kaksinkertaisena tänne siksi, että lisäsin taikinaan näppärästi YHDEN kananmunan. Jos jaksat puolittaa kananmunan, siitä vaan! Alkuperäisessä ohjeessa ei munaa ollut, on siis mahdollista että ohje toimii hyvin ilmankin sitä.

*Piirakkapohjan paistuessa rupea tekemään täytettä.

*Voit käyttää pohjaan tavallista murotaikinaakin, jos piiraasta ei tarvitse tulla gluteenitonta.

pecanpie

 

Pinja Vekka

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.