Tiistai 21.11.2017
Nimipäivät: Hilma
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
-1°C
Tuuli: 3 m/s PPI
 
pinjansiemen

Blogia kirjoittaa 16-vuotias tyttö, joka opiskelee ammattikoulussa leipuri-kondiittoriksi ja siinä samalla lukee ylioppilaaksi. Blogi käsittelee minun elämää ja harastuksia. Julkaisen tässä blogissa hyväksi koettuja reseptejä, joita olen kokeillut tai itse kehittänyt.

New York cheesecake

Talvilomaa on vietelty ”rauhallisissa” tunnelmissa. Käytiin tossa loman aluksi moikkaamassa tuttuja Englannissa. Oltiin ekat päivät Chelmsfordissa ja sitten hetki Lontoossa. Seurasimme Suomen pronssipeliä ja minä leivon samalla karjalanpiirakoita teeman mukaisesti, myös mutakakkua tuli leivottua pronssin kunniaksi.

Kotimaassa en sitten olekaan saanut hirveästi mitään aikaan. Olen lahnaillut ja ketsellut ohjelmia Netflixistä. Loppuviikosta leivottiin kaverin kanssa toivomuksesta synttärikakuksi toiselle kamulle juustokakku. Ravintolapäivänä kun näitä väsäsin, oli täyte tosi löysää ja nyt se oli jämäkkää. Nyt sekoitin aineet käsin, ravintolapäivänä koneella ja uskoisin että koneella sekoitettaminen tekee täytteestä juoksevampaa. Uunissa jämäkämpitäytteinen kakku nousi enemmän kuin ravintolapäivänä. Myös rakenne oli aavistuksen rakeisempi kuin ravintolapäivänä. Mutta pidemmittä puheitta, tässä resepti.

juustokakku vinossa

New York cheesecake

  • 250 g digestivejä
  • 150 g voita
  • 750 g tuorejuustoa TAI 700 g tuorejuustoa ja 50 g rahkaa TAI 600 g tuorejuustoa ja 150 g rahkaa
  • 1 cup (~150 g) sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria (tai vaniljaesanssia n. ½ tl)
  • ~ ½ sitruunan kuori
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 4 kananmunaa
  • 200 g kermaviiliä

Mansikkakastike

  • 2-3 dl mansikoita
  • sitruunaa
  • vettä/appelsiinimehua
  • hedelmäsokeria

Laita uuni kuumenenmaan 160 °C ja 24 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.

Murskaa digestivet hienoksi muruksi pakastepussissa tai tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita keksimuruihin.  Painele keksimuru tiiviiksi ja ohueksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin jäähtymään.

Vatkaa tuorejuustoon sokeri, vanilja ja sitruuna. Lisää jauhot. Vatkaa mukaan kananmunat yksitellen, lisää kermaviili. Älä vatkaa täytettä turhaan.

Kaada täyte vuokaan ja paista uunissa 1 ½ h. Kun kakku on saanut aavistuksen väriä, laita sen päälle leivinpaperi, jotta kakku ei tummuisi liikaa. Kakku on valmis kun se ei ole löysä, täyte saa kuitenkin tytistä kun sen ottaa uunista. Anna jäähtyä viileässä vähintään muutaman tunnin.

leikattu juustokakku

Valmista mansikkakastike soseuttamalla mansikat, lisää sitruunaa antamaan pientä särmää ja nestettä niin paljon kun kastike on hyvän paksuista. Voit laittaa sekaan sokeria, jos haluat. Kaada kastike tiheän siivilän läpi, jos et halua siemeniä mukaan.

Tarjoile kakku viileänä kastikkeen kera.

juustokakku ylhäältä

* Ravintolapäivänä laitoin kakkuun tuon 700 g tuorejuustoa, ja loput rahkalla. Nyt laitoin 600 g tuorejuustoa, loput rahkaa, sekin varmaan vaikutti rakenteeseen.

*Kastikkeen voi hyvinkin tehdä vadelmista tai muista marjoista.

*Kakku on minulla haljennut joka kerralla kun olen sitä paistanut, ei hätää, se ei vaikuta makuun (kertokaa minulle miten halkeamisen voi estää!?).

*Uunista tullessa kakku on todennäköisesti kohonnut ainakin jonkin verran. Se laskeutuu alas, mikä ei tarkoita että kakku olisi raaka.

ravintolapäivän juustokakku

Mmm.. mitäs tossa luin tuota aikaisempaa postausta, ei, en ole saanut tehtyä koulujuttuja. Onneksi viikonloppu on lähellä…

Pinja Vekka

ps. Toivottavasti joku on päässyt laskemaan mäkeä laskiaisena :)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.