Sunnuntai 23.07.2017
Nimipäivät: Olga, Oili
Hämeenlinna
Melkein selkeää
16°C
Tuuli: 1 m/s PL
 
pinjansiemen

Blogia kirjoittaa 16-vuotias tyttö, joka opiskelee ammattikoulussa leipuri-kondiittoriksi ja siinä samalla lukee ylioppilaaksi. Blogi käsittelee minun elämää ja harastuksia. Julkaisen tässä blogissa hyväksi koettuja reseptejä, joita olen kokeillut tai itse kehittänyt.

Mars cupcake

05.04.2014 Pinjansiemen 0

Nyt on hyvä mieli. Lukio-jakso päättyi, selviydyin kaikista kokeista kohtalaisilla arvosanoilla ja ulkona on taas lämmin. Kaksoistutkinnossa on ihan kamalaa se, että ei ehdi pitää kunnollista koeviikkoa ja kaikki kokeet tykitetään normaalin opiskelun lomassa. Kyllähän siitäkin selviää, mutta se vaan ärsyttää, kun puhuu kavereille jotka on mennyt yhdeksään ja päässyt viimeistään yhden aikaan, ja itse homehtuu vielä ruotsin tunnilla puoli neljään ja aamulla taas kahdeksaan matematiikan tunnille.

Onneksi nyt on taas vähän rennompaa seuraavassa jaksossa leipomossa. Täytyy vaan muistaa, että ne pullat tehdään samalla reseptillä päivästä toiseen, eikä niitä tarvitsisi mutustaa joka päivä… Noh eiköhän se siitä.

Ajattelin, että tämä postaus olisi viimeinen mitä teen edellisestä ravintolapäivästä. Keksejä, jotka nyt jää näiden ulkopuolelle, voin mahdollisesti julkaista myöhemmin.

kuppikakkuset

Mars cupcakes

  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ dl öljyä
  • 1 dl maitoa
  • 2-3 Mars-patukkaa

Sekoita sokerit ja kananmunat keskenään (ei tarvitse vatkata). Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Lisää kananmuniin vuorotellen kuivia aineita, öljyä ja maitoa. Pilko Mars-patukat yhteensä 12 palaan. Täytä muffinivuoat noin puolilleen. Laita suklaapatukan pala päälle ja peitä pienellä määrällä taikinaa. Paista 200°C 15-20 min.

Kuorrutus

  • 100 g tummaa suklaata
  • 150 g voita
  • 2 dl tomusokeria
  • ½ tl vaniljaesanssia/1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl kaakaojauhetta
  • valmista kinuskikastiketta

Sulata suklaa ja anna jäähtyä. Vaahdota pehmeä voi. Lisää sokeri, vanilja ja kaakao. Lisää viilentynyt suklaa ja sekoita tasaiseksi. Pursota kuorrutus tähtityllalla kakun päälle aloittaen reunalta edeten keskelle. Laita valmiit kuppikakut kylmään. Lämmitä kinuskikastiketta niin, että siitä tulee juoksevaa (ei kuumaksi!). Laita kastike pakastepussiin ja leikkaa siitä kulma pois (voit myös laittaa lusikalla jne.). Valuta kinuskikastiketta vähän kuorrutuksen päälle niin, että se valuu nätisti pursotuksen rakosissa.

kinuski

* Kinuskia ei tarvita paljoa, ~½ dl luulisi riittävän.

* Kinuskia ei välttämättä edes tarvitse laittaa, se on lähinnä koriste.

*Kuorrutteesen tuleva suklaa on oltava tarpeeksi viileää, muuten se sulattaa voin.

*Vaihda Mars-patukat Dumleihin! Laita 1-½ puolikas karkki muffinin sisään ja saat Dumle-kuppikakkuja.

ravintolanpitäjä ja kinuskia

Tällä hetkellä parasta on kuunella musiikkia niin kovaa, että ei kuule ajatuksia. (Ja sen jälkeen kärsiä korvien tinnityksestä…) https://www.youtube.com/watch?v=e-IWRmpefzE

Pinja Vekka

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.