Perjantai 22.09.2017
Nimipäivät: Mauri
Hämeenlinna
Sadekuuroja
11°C
Tuuli: 3 m/s I
 
pinjansiemen

Blogia kirjoittaa 16-vuotias tyttö, joka opiskelee ammattikoulussa leipuri-kondiittoriksi ja siinä samalla lukee ylioppilaaksi. Blogi käsittelee minun elämää ja harastuksia. Julkaisen tässä blogissa hyväksi koettuja reseptejä, joita olen kokeillut tai itse kehittänyt.

Korvapuustit

Musta tuntuu, että en voi hehkuttaa tarpeeksi kevään ihanuutta. Jos seisoo hiljaa, kuulee kuinka linnut laulaa ja ehkä jossain soi jo ruohonleikkuri. Ihmisiä on paljon enemmän ulkona ja muutenkin kaikki on paljon positiivisempia. Ilman talvirenkaita pyöräily on jotain niin taivaallista, ei tarvitse kuunnella nastojen rapinaa. Matkamittari näyttää viikon aikana kertyneen kilometrejä huikeat 113. Mitä!? Mielestäni aika hienoa. Muutenkin tämä viikko on mennyt aika nopeasti, vaikka tuntuu, että pääsiäisestä olisi kauemminkina aikaa.

kolmen kamun jäde

Kolmen kamun jäätelö ON hyvää. Sen takia voi pyöräillä tiiriöön. (saa myös kaupungin cittarista)

Facebookissa ja Instagramissa on levinnyt tämä monelle tuttu #arkikuvahaaste. Se on mielestäni aiheuttanut ihmeellisen paljon vihaa ihmisissä. Miksi ihmeessä? Tyypit kuvaa arkeaan muutamalla kuvalla, ei sen kummempaa. Normaalisti instagramissa olisi pelkkiä selfieitä tai facebookissa.. hmm.. pelipyyntöjä? Nojoo, ihmiset älkää ottako niin vakavasti.

igsimaa

#sima #vappu #jee #ilyhastags

Koska vappu on ihan oven takana, pitihän sitä simaakin tehdä. Me tehtiin ihan fariinisokerin kyljessä olevalla reseptillä, niinkuin aina. Toisaalta kun tekee simaa, jää jääkaappiin melkein kokonainen hiivaköntti. Tein sitten, äidin painostuksesta, rehellisiä korvapuusteja.  Pullan resepti on Kotiruokaa- kirjasta.

Korvapuustit

  • 2 ½ dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 muna
  • 1 dl sokeria
  • n. ½ rkl kaardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • n. 8 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita

 

  • voita
  • fariinisokeria
  • kanelia

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota siihen hiiva. Lisää kananmuna ja mausteet. Lisää jauhoja pikkuhiljaa. Lisää pehmeä voi taikinaan alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa ja lisää jauhoja tarvittaessa. Taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista, kun sitä on vaivattu tarpeeksi.

Seuraavaksi minä nostin taikinan pois kulhosta pöydälle ja peittelin liinalla. Taikina saa levätä 10- 20 min.

Sitten taikina kaulitaan ohueksi suorakaiteen malliseksi levyksi. Voitele se pehmeällä voilla, ripottele päälle fariinisokeria ja kanelia. Rullaa tiukaksi rullaksi. Leikkaa rullasta noin neljän sentin paloja. Paina peukaloilla rullan keskeltä pohjaan asti, niin että kerrokset leviävät. Anna pullien kohota lämpimässä paikassa ½-1 h kostutetun liinan alla. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista pullia 225 °C noin kymmenen minuuttia.

Jos haluat superherkullisia pullia voitele juuri uunista tulleet pullat voisulalla.

gorvapuustinen

*Tein itse taikinan koneessa; kaikki ainekset kulhoon ja pyörimään. Samoin tajusin, että ko. kohotustapa ei ole kaikkien helpoin ja ymmärrettävin. Itse kohotin pullat saunassa, missä heitin vähän löylyä, jotta pinta ei kuivu. Siispä taikinaa voi kohottaa kaksinkertaiseksi kulhossa liinalla peitettynä muutaman tunnin. Tämän jälkeen pullat leivotaan ja kohotetaan noin vartin, sitten voidellaan, koristellaan ja paistetaan.

korvapuustit

 

Pinja Vekka

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.