Sunnuntai 20.05.2018
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli
Hämeenlinna
Selkeää
19°C
Tuuli: 6 m/s LEL
 
Mia Huu

Mia Huu

Olen hieman vanhasieluinen nuori, jonka päätä riepottelee joka yö tuhannet ajatusmyrskyt. Osia myrskyistäni tai muista kommelluksistani aion jakaa täällä. Tykkään: kissoista, teestä, runoista, kirjoista, kirjoittamisesta, maalaamisesta, seikkailemisesta, kauneudesta, tatuoinneista, rakkaudesta, filmikamerastani ja syvällisistä keskusteluista aamuyön hetkinä.

Mieletön mieli

Eilen ostin uuden kirjan. Vapauta energiasi, toteuta itseäsi – Deepak Chopra. Tunsin suunnatonta vetoa sitä kohtaan, enkä pysty lopettamaan sen lukemista. Joka sivulla mieleni avartuu lisää ja opin uusia asioita. Mikä voisikaan olla parempaa!

On uskomatonta mihin ihmismieli kykenee. Esimerkiksi pelkkä päätös lisääntymisestä vaikuttaa ihmisen hormonitasapainoon. Ja jokainen uusi ajatus luo uuden ainutlaatuisen aivotoiminnon. Eniten minua tosin kiinnostaa se, että geenit mukautuvat elämämme kulkuun. Syntyessään identtisillä kaksosilla on täysin samanlainen perimä, mutta varttuessaan he muuttuvat geneettisesti hyvin erilaisiksi. Toiset geenit on otettu käyttöön ja toiset poistettu käytöstä. Se mitkä on käytössä ja mitkä ei, on seurausta eletystä elämästä. Kun nämä samaiset kaksoset menevät 70-vuotiaina tutkimuksiin, ei heidän kromosomeista otetut kuvat muistuta toisiaan edes etäisesti. Se jos jokin on mieletöntä!

Aliarvioimme jatkuvasti mielemme. Suoritamme tehtäviä sillä mielellä, ettei tästä mitään tule ja sitten ihmettelemme, miksei siitä tullut mitään. Opiskelemme asioita, jotka eivät kiinnosta, joita emme halua oppia ja seurauksena emme opi, tai opimme, mutta vain hieman. Sama toimii tietenkin toisinpäin, jos todella haluamme oppia jotain, opimme. Jos haluamme onnistua, onnistumme.

Reilu vuosi sitten minulla oli luova kriisi maalaamisen suhteen, halusin kehittyä, mutta pelkäsin pilaavani töitäni kokeillessani uusia tekniikoita. Tuskailin kuukausia asian kanssa, mielessäni oli vain ajatus ”haluan kehittyä”. Mitä pidempään ajatus oli päässäni ollut, sitä helpommaksi huomasin itseni kehittämisen muuttuvan. Silloin olin myös melko pitkän ajan maalaamatta, pelkästään ajattelin kehittymistä ja seuraavia kertoja maalatessani huomasin, että tavallaan osasin jo, tiesin mitä pitää tehdä, vaikka en ollut aikaisemmin tehnyt niin. Siitä uudet taidot alkoivat sitten kehittymään, en enää pelännyt maalaamista, koin pelkkää kehitystä.

Olen huomannut kaiken lähtevän ajatuksesta. On ihmisiä, jotka toistavat samoja toimintoja päivästä toiseen kehittymättä niissä. He luultavasti eivät halua kehittyä kyseisessä toimessa tai tuskin edes ajattelevat koko asiaa. ”Sun täytyy varoo mitä sä haluut, koska sä voit saada sen” lainatakseni Andy McCoyn hienoja sanoja. Minkään muun en ole elämässäni huomannut pitävän enemmän paikkaansa. Kaikki on omasta mielestä kiinni.

Suomalaisesta Kirjakaupasta, alle 8 euroa, suosittelen hankkimaan!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.