Sunnuntai 20.05.2018
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli
Hämeenlinna
Selkeää
19°C
Tuuli: 6 m/s LEL
 
maritan-kamerasta

Tähän blogiin laitan valokuvakertomuksia niistä aiheista, jotka minua itseäni kiinnostavat. Valokuvausta olen harrastanut jokusen vuoden ja aloittaen pokkarilla 2009, siitä sitten siiryin superzoomin kautta järjestelmäkameraan, jolla olen nyt kuvannut keväästä 2011 lähtien.

Valokuvaamo ja urheiluliike yhteistyöhön

Talven pakkasilla moni harrastajakuvaaja pähkäilee ulkona tarkenemista. Kameran suojaus- ja käyttöohjeita pakkasella löytyy pilvin pimein, kun laittaa googlen töihin. Se ei kuitenkaan riitä, jos kuvaaja palelee. Miten sitten suojautua kylmyydeltä? Keinoja varmaan on monta, mutta omat selvitymiskeinoni löytyvät urheiluliikkeestä.

Joki pakkasella

Jos pakkasta on lähes 20 astetta, niin eipä tuolla ainakaan paljain käsin pysty kovinkaan kauaa kuvaamaan. Oma selvitymiskeinoni on hiihtohansikkaat. Niitä löytyy  urheiluliikkestä vaikka minkälaisia. On ohuita, käden mukaisia, joiden kanssa pystyy käyttämään lähes kaikkia kameran nappuloita. On hieman paksumpia, joiden kanssa pystyy vain pitelemään kameraa ja painamaan laukaisunappia. Valikoima on laaja ja varmasti jokaiseen makuun löytyy sopiva malli. Niissä on tosin yksi paha vika; ne kun on tehty kestämään hiihtäjän kädessä, niin eivät ne tavallisen harrastajakuvaajan kädessä kovinkaan paljoa kulu vuosienkaan saatossa.

Auton lasin läpi lumimyrssky

Auton lasin läpi lumimyrskyä on ihan kiva katsella ja kuvata, mutta jos tuonne ulos menee, on tuulenpitävä vaatetus hyvinkin tarpeen. Kerrospukeutuminen urheiluvaatetuksella on itselläni keino, jolla tuonne voin mennä kuvaamaan. Ei mitään normaaleja kerrastoja, vaan ihan kunnon urheiluun tarkoitettu kerrasto on huomattavasti parempi ja kestävämpi vaihtoehto. Myös ne ovat tehty aktiiviliikkujalle ja harvemmmin liikkuvalla ne kestävät kauemmin. Väliasuksi vielä fleese-kerrasto, niin eipä kylmä kovinkaan nopeasti yllätä.

Lunta puista

Oikeastaan ainoat ”ei urheiluvaatteet” itselläni talvisilla kuvausreissuilla on takki ja päällimmäiset housut. Myöskin urheiluun tarkoitettu päähine voi olla huomattavasti parempi, kun tavallinen marketin pipo.

Lumikumpareita joessa

Joen rannassa kovalla pakkasella myös jalkineet ovat hyvin tärkeät, joten nekin on urheiluliikkeen valikoimaa. Ei palele varpaat kovinkaan helposti ja pitokin on parempi kuin tyylikkäällä italialaissaapikkaalla. Oma merkityksensä on myös oikeanlaisilla sukilla ja kuten arvata saattaa, niitäkin löytyy urheiluliikkeistä. Myös retkeilyliikkeistä löytyy hyviä vaihtoehtoja aktiivikuvausharrastajan asusteisiin, mutta valikoima on usein paljon suppeampi ja hinnat kalliimmat.

Joten heitän pallon hämeenlinnalaisille valokuvaamoille ja urheiluliikkeille. Voisiko teiltä löytyä yhteistyömalli, joka hyödyttäisi sekä kuvaajia että heitä. Valokuvausliikkeissä kun ei myydä kuvaajien asusteita, mutta valokuvaamot osaisivat vinkata urheiluliikkeille kuvaajien tarvitsemia asusteita.

Luminen venevalkama

Lopuksi vielä kuva omasta mielimaisemastani, josta aiemminkin tänne olen kuvia laittanut. Ehkäpä nyt viikonlopun aikana lunta tulee niin paljon, että lähes samanalaisen kuvan ottaminen on mahdollista.

Marita Pekkarinen

 

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.