Sunnuntai 20.05.2018
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli
Hämeenlinna
Selkeää
19°C
Tuuli: 6 m/s LEL
 
Lissu

Lispetti Jormanainen

** Uranainen, aina vähän kuusessa. * Kun kiire on kova, ehtii silti syödä korvapuustin. * Oikeinkirjoitussäännöt ja pedanttisuus ovat yliarvostettuja asioita. Tärkeintä on elää ja voida hyvin, ja näinhän me teemme!

Tyven ja ihan sees

 

– Oletko tavannut levottomampaa ihmistä kuin minä? kysyn Mieheltä.

Haluan kuulla vastauksena:

– Ei, rakas olet maltin ja tyyneyden ruumiillistuma. Jaksat valmistaa juuritaikinasta leivät ja pilkkoa jullienne-tikkuja ranskalaisiin herkkuihimme, asetellen ne somasti ristikkäin ilmentämään yhteistä aikaamme sekä haudutella luista ja sesongin vihanneksista kastikepohjat.

Mutta kuulenkin:

– Olen, yhden, isäsi. Sakarille ei käynyt kahden leivän paahdin, piti saada neljä yhdellä napinpainalluksella.

Miksei Mies osaa lukea ajatuksiani? Ei se nyt niin vaikeaa voi olla. Miksi pitää vastata kysymykseen? Vain sen tähden, että satuin kysymään? Tässä saattaa piillä totuudensiemen Marsista ja Venuksesta.. Miksi muuten miehet ovat Marsista? Venuksen ymmärrän..

Eilen oli keskiviikko ja televisioilta. Katsoin kaksi tuntia. Aikaisemmin Jutta ja superdieetit, nykyisin Kiinteistö-Kaisan ja Hyvät sekä huonot uutiset. Se tekee kaksi tuntia, vaikka kaiken voisi tiivistää käytännössä varmasti 45 minuuttiin. Keskiviikkoisin olen kuitenkin jo vähän väsähtänyt pitkistä työpäivistä, joten sinnittelen.

En jaksa seurata mitään sarjoja (no, sitä ihanaa Sherlock Holmesia, englantilaista pitkää miestä, ei tätä jenkkiversiota), koska aina on mainoskatkoja. Kesällä Kreetalla oli se hyvä puoli, että nettitelkkarista mainokset ovat minimissä ja saan poimia kirsikat kakusta. Minulle käy! Siellä katsoin kaikki aikaisemmat Kiinteistö-Kaisat, Hansin matkat, sisustusohjelmat sekä sen sarjan, jossa Sami Saari kertoi kengistä ja vaatefilosofiastaan. * huokaisu ja sydän*

Ennen tapanani oli tallentaa sarjoja ja kelata mainokset tyystin sekä tylsät suvantokohdat. Kuka jaksaa katsella pelkkää puhetta ja kävelemistä? Sittemmin äänitystoiminto hajosi ja hyvä niin. Jääpähän murhafiktiot katsomatta, vaikka se punatukkainen etsivä Miamista kyllä hiveli silmiäni..

Ja mikä tämä kevään myöhästyminen on? Kyllä jokin roti pitäisi olla säälläkin. Maaliskuu on kevätkuu, vaan ikkunastapa näkyy metreittäin lunta, syvyys – ja pituussuunnissa. Kenelle voi valittaa? Roomassa oli viikko sitten ihanat 20 astetta ja vaateongelma. Keväässä parasta on juuri vaateongelmat. Voi levittää kaikki ihanat nilkkurit lattialle ja miettiä asukokonaisuuksia uudesta vinkkelistä.

Paitsi nyt on jostain syystä tullut muutama, ihan vain muutama, ei mitään katastrofia (*sisälläni huudan EIEI, en selviä tästä!*), kilonen tuohon takapuolen ja etupuolen seutuville. Sitä ei kompensoi lainkaan se, ettei Mies pidä sitä lainkaan ikävänä tosiseikkana. Kuka häneltä muka kysyi? Vaadin häntä tilille. Hän ei ole varoittanut etukäteen vaan antanut ulottuvuuksien lisääntyä talvivaatetuksen alla monta kuukautta! Lähde tässä nyt sitten kevääseen hölskyen.

<3 Lispetti

Ps. Pakko jojoilla. Ihan pakko. Mutta sitä ennen käyn lounaalla. Koska keväthän ei vielä sääennusteiden mukaan tule. Mitäs siellä on listalla? Lohta vai pihviä?

 

IMG_9733

Havainnekuvassa aurinko, ei lunta. Myöskään koirankakat eivät näy (vaikka niitä, totta vie, oli), paikassa Rooma.

 

 

 

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.