Keskiviikko 20.06.2018
Nimipäivät: Into
Hämeenlinna
Melkein selkeää
11°C
Tuuli: 6 m/s LEL
 
Lissu

Lispetti Jormanainen

** Uranainen, aina vähän kuusessa. * Kun kiire on kova, ehtii silti syödä korvapuustin. * Oikeinkirjoitussäännöt ja pedanttisuus ovat yliarvostettuja asioita. Tärkeintä on elää ja voida hyvin, ja näinhän me teemme!

Naapurisaari

 

Sisko ilmoittautui kirjoituskurssille naapurisaarelle. Ikävöin ystäviä, sukulaisia ja suomenkieltä. Kiisin siis Iraklionista kantosiipialuksella Siskoa tapaamaan.

Varasin pilkkahintaisen hotellihuoneen, koska olen törsännyt enemmän kuin tienannut. Törsäily on sukua paino-ongelmalle. Jos on hövelisti mennyt lihomaan kymmenen kiloa, täytyy se joskus myös karistaa, joten 15 euroa huoneesta ja aamiaisesta puhutteli minua heti.

Heitin selkään repun, jonne sulloin naistenlehden, kynän ja paperia, varamekon..en paljon muuta.

Jännitti, sillä kirjoittajat ovat henkistyneitä olentoja, joilla on syvällistä sanottavaa. Siskon mielestä minun piti tulla katsomaan ryhmää ja ihastuttava sanataideohjaaja toivotti minut tervetulleeksi.

Kirjoittaa en osaa (töissä assistenttini Fanni hoitaa puolestani editoinnin). Siinä on liikaa välimerkkisääntöjä, yhdyssanoja sekä muita hankaluuksia. Enkä ymmärrä kieltä, outoja sanoja: lyhytproosa, runonjalka (eikö se ole kukka, vai mikä saniainen on?), omakustanne (kättä taskuun), possessiivisuffiksi, nietzscheläisyys..wha-a-at!?

Istuin takariviin kuuntelemaan. Sitten jo kirjoitin muutaman lauseen. 15 minuutissa minä en saanut paljon aikaan, mutta muut suolsivat mitä mainiointa tekstiä sivu tolkulla ja uskaltautuivat jopa lukemaan sitä ääneen. Mahtavaa! Siellä naurettiin vedet silmissä, välillä itkettiin ja mietittiin tovi.

Illalla Irkkubaarissa oli Suomi-ilta. Okei, en ole koskaan käynyt moisessa, mutta Siskon mielestä minun täytyi uhrautua. Istuin siellä selkä suorassa ja laitoin biisilistaan omia toivomuksia. Illan aikana kuultiin Moskovan valot, Musta aurinko nousee, Nahkatakkinen tyttö ja muita synkkiä suomalaisia helmiä. Ranteet auki ja öljyä köyteen, sitä on kansakuntamme molli. Omia toivomuksiani ei soitettu, mutta ne olivatkin iloisia ja letkeitä soulsävelmiä. Olisin saattanut äityä tanssimaan.

<3 Lispetti

PS. Huomasin olevani käsi pystyssä ensimmäisenä, kun kysyttiin seuraavan vuoden kirjoittajakurssille osallistujia. Ahaa, ehkä minusta tulee esseisti ja voin suurilla syntymäpäivilläni 2013 lausua runonjalan?

PS2. Olen melkein kyllästynyt olemaan Kreetalla..enää muutama viikko, huh.

 

 

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.