Sunnuntai 20.05.2018
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli
Hämeenlinna
Selkeää
12°C
Tuuli: 1 m/s EL
 
lispetti

Kuuma kesäjatkis Lispetin kesästä mausteinaan överit, ihmissuhteet, asusteet ja ehkä hieman pakkomielteetkin. Alkuperäisen romaanikäsikirjoituksen pohjalta, Suomen Kulttuurirahaston ja Hämeen taidetoimikunnan kirjallisuuden läänintaiteilijan sekä laajan perheen avustuksella, syntynyt kertomus naisen arjesta.

Twitter

Moi! Kiva tavata pitkästä aikaa! Näin se romaani alkaisi:

Kevytprologi

Pitkäaikainen toiveeni vapaasta kesästä toteutuu. Palkan korvaava tulo syntyy mm. säästönä bensalaskuissa sekä kesän työvaategarderobin uusimistarpeettomuudesta. Tervehdin kolmen kuukauden lomaani riemulla.

Kotini siistijä irtisanoutui ja päätin ottaa härkää sarvista. Win-win-tilanne; aikani kuluu rattoisasti ja samalla tulee hyötyliikuttua. Siivotessa jää aikaa zeniläiseen ajatustornadoon. Joutokäyntihetket jäävät historiaan.

Sitä paitsi, mitä tarkoittaa ’ottaa härkää sarvista’?

Ensinnäkin härkä on palliton sonni, niitä ei juuri Suomessa ole, ja menepä nykimään sitäkään sarvista.

Fraasin täytyy olla kreikkalaisen mytologian peruja. Noin älytöntä väitettä ei muut keksi. Vähän kuin Minotaurus, kuvissa nautaeläimen pää ja bodattu hirviökroppa osoittautuu suureksi vedätykseksi (sanoinko mä nyt seksi?). Minotauruksella oli kasvissyöjämärehtijän hampaat, kuinka se on voinut syödä lihaisia nuorukaisia?

Historia on täynnä valheita.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.