Perjantai 25.05.2018
Nimipäivät: Urpo
Hämeenlinna
Selkeää
17°C
Tuuli: 3 m/s E
 
lispetti

Kuuma kesäjatkis Lispetin kesästä mausteinaan överit, ihmissuhteet, asusteet ja ehkä hieman pakkomielteetkin. Alkuperäisen romaanikäsikirjoituksen pohjalta, Suomen Kulttuurirahaston ja Hämeen taidetoimikunnan kirjallisuuden läänintaiteilijan sekä laajan perheen avustuksella, syntynyt kertomus naisen arjesta.

Twitter

Luku 2/1

LUKU 2

Twitter: Liikaa on riittävästi. Kiva kun on kaksi seuraajaa # ystävät
Fb: Fantasiamaailmani ylittää realismin mennen tullen. Illalla linkitän jonkun tunnelmaan sopivan biisin.

Ostin kauniin lila-musta-kuvioidun päiväkirjan. Sivujen reunat on kullattu ja siinä on magneettilukko. Voin pitää muistion käsilaukussani ja kirjoittaa polvella missä milloinkin mieleeni tulvivia ideoita. Kynän aion kiinnittää sivuun jollain vippaskonstilla. Muussa tapauksessa päiväkirjan kirjoittaminen saattaa tyssätä mitättömään muotoseikkaan, kuten: ’Missä on toimiva kynä?’ Huomenna ostan sopivanvärisen Ballografin tai vastaavan laadukkaan tuotteen, koska niitä ei tule hukattua niin helposti. Kultasepänliikkeestä voi hankkia nimikkokaiverruksin..Oooh, LJ, vuorotteluvapaalainen.. Olisiko hyvä kaiverrus?

Ensimmäisen päiväkirjani sain seitsemänvuotiaana joulupukilta. Kirjoitin siihen saamani lahjat ja keksimäni salakirjoituksen. En koskaan jaksanut opetella kirjoittamaan sillä, joten varhaislapsuuden kokemukseni eivät ole kirjallisessa muodossa. Toisaalta muistini on hyvä eli mitäpä niistä vanhoista papereista.
Kuulin, että miljoona ihmistä kirjoittaa päiväkirjaa. Minä haluan olla yksi heistä. Täältä pesee, lapseni voivat kuoltuani julkaista sukujuhlilla siitä omakustanteen.

Nyt kynä todella on hukassa. Jospa vähän vain ajattelen ajatuksia tässä ohessa. Ja avaan radion.

Päiväkirjalle pitäisi oikeastaan keksiä nimi ja kaikkea. Näin uuden elämäni kynnyksellä voisin kirjoittaa tuntemuksistani säännöllisesti. Kaikki aiheet ovat sallittuja; naiseus, ystävyys, arki, juhla, MUSIIKKI, riennot.. onhan noita. Välillä voin vähän piirtää.

Faktoja minusta olisi jotenkin näin:
Lispetti, s 1965 (tai tuon viimeisen numeron voisi kirjoittaa muotoon 196X tai jopa 19XX), mikäli se kynä milloinkaan löytyy. Tai hei, onhan sellainen piirustusohjelma ja vehje!
Naimisissa Miehen kanssa, kolme lasta 21–15 vuotta (poika 21, tyttäret 17 ja pian 15)
Asun nykyään omakotitalossa Hämeenlinnassa. Omakotiasuminen ei ole ideaalein vaihtoehto, koska sisältää paljon velvollisuuksia (puutarha, veden lämmittäminen puilla, nuohoojan jälkeinen sotku, hurmahenkiset kaupunginosajuhlat jne.)
Tästä on hyvä jatkaa. Nyt on sännättävä vielä loppuviikoksi töihin..
Jotain sellaista mä purkaisin päiväkirjaani. Täytyyhän ihmisen ensin esitellä itsensä. Ai ulkonäkö? No, siinä metrikuusikymmentä senttinen nainen, pitkä vaalea hiuspehko, oma, ei feikki jatkoista asennettu, kauniisti aseteltuna sanoin: kurvikas, toistaiseksi.

jatkuu huomenna..

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.