Sunnuntai 20.05.2018
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli
Hämeenlinna
Selkeää
19°C
Tuuli: 6 m/s LEL
 

Kulttuurikyttä katsastelee Hämeenlinnan kulttuuritarjontaa puhtaasti rusinat pullasta -periaatteella. Sattumalla, suhteilla ja omilla mieltymyksillä on oma vahva sijansa aihevalinnoissa. Kirjoittaja on toimittaja, jonka mielestä (Heikki Salon sanoin) lapsen tulis elääkseen päästä kerran sirkukseen.

Hietaset kylässä

SirkkajaHelenaLammin Turvantalolla on alkamassa maailmanluokan tenorin, Pentti Hietasen konsertti yhdessä vaimonsa Heinin ja tyttärien Iinan ja Roosan kanssa. Helena Hirviniemi (keskellä) ja Sirkka Välivehmas hoitavat lipunmyyntiä. Tunnelma on kuin perhejuhlassa, kaikki tuntevat kaikki.

pöytä

Lammilaiseen tapaan konsertin jälkeen nautitaan kahvit. Hietasten konsertissa kahvituksesta vastasi Lammin Seudun Sydänyhdistys.

Sali

Lammin Turvantalon sali täyttyy hetkessä. Puoli kuuden aikaan parhaat paikat on jo viety.

Willebarndt

Ravintolasalin puolella monella on asiaa Timo Virtaselle (oik.) ja Felix von Willebrandtille. Timo on Turvantalon primus motor, Felix taas Lohjan kaupunginorkesterin intendentti, jonka ansiosta Lammilla on useita upeita konsertteja pitkin vuotta.

Hietasia Felix pyysi vuoden vaihteen tietämissä esiintymään Lammille. Hän on Heini Hietasen kanssa tuttu vuosien takaa.

– Niin, kuinkas kauan siitä on, kun sinä ilmestyit viulusi kanssa meidän oven taakse ja pyysit säestystä, Heini Hietanen muisteli ennen konserttia.

Risto

Hetkeä ennen konserttia sali on täynnä puheensorinaa. Eturivissä istuu Juvosen Risto, joka konsertin kuluessa osoittautuu olevan Pentti Hietasen armeijakaveri. Armeija-aikoihin kuuluu tietenkin myös yhteinen bändi.

Hietaset3

Ja siinä he ovat! Ennen konserttia otetussa poseerauskuvassakin välittyy esiintymisen ilo ja vankka ammattitaito, joka on yhteistä jokaiselle perheenjäsenelle ikään katsomatta.

Hietaset2

Nyt parikymppiset Iina ja Roosa Hietanen ovat esiintyneet 10-vuotiaasta asti äitinsä ja isänsä, Heini ja Pentti Hietasen kanssa. 21-vuotias Iina opiskelee Lahden musiikki- ja draamainstituutissa musiikkiteatterilinjalla ja 19-vuotias Roosa käy Tampereen ilmaisutaidon lukiota.

Hietaset

– Iskä, et sä koskaan laulaessa hymyile tolla tavalla, kritisoi Roosa, kun kuvataan lavastettua lehtikuvaa ennen konserttia.

Kansanlauluja, elokuvasävelmiä, italialaisia lauluja, musikaalia – Hietasten kattaus on hengästyttävä. Heidän laulutapansa käy sydämeen, se on kommunikaatiota yleisön kanssa, niin kuin esiintyminen kokonaisuudessaankin.

Tunnelma Turvan salissa säilyy perhejuhlan tuntuisena välittömien Hietasten ansiosta. Yleisö pääsee hyvin käsitykseen rönsyilevästi höpöttelevien Hietasten perhedynamiikasta laulujen välillä. Nämä tähdet eivät pönötä!

Encore

Hietasten konsertin jälkeen Lammilla on varmasti lähes 200 Hietasen perheen fania. Ikimuistoinen ilta, jossa oli aivan ainutlaatuinen tunnelma! Pentti Hietasen tenorismi ja heittäytyminen laulujen tunnelmiin ei jättänyt kylmäksi ketään. Kun aika on, Olet kaikki ja pohjalaiset kansansävelmät jäivät soimaan tummenevaan iltaan.  Tyttäret osoittautuivat äitinsä ohella upeiksi laulajattariksi. Yksi hienoimmista hetkistä oli äidin ja tyttärien yhdessä tulkitsema Gabriellas sång elokuvasta Så som i himmelen.

Kun vielä joskus näkisi Pentin Rodolfona La Bohemessa… Tuskin olisi kuivaa kohtaa nenäliinassa sen kokemuksen jälkeen!

Lammin Turvantalon konserttikevät jatkuu sunnuntaina 4.5. jolloin esiintymään tulevat sopraanosisarukset Angelika Klas ja Marion Melnik pianistinaan Seppo Hovi. Konsertti on yksi Hämeenlinna 375-juhlavuoden tapahtumista.

Susanna Mattila

PS. 27.3. ilmestyneessä Keski-Häme -lehdessä lisää Laulavan Hietasen perheen konserttitunnelmista Turvantalossa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.