Sunnuntai 20.05.2018
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli
Hämeenlinna
Selkeää
19°C
Tuuli: 6 m/s LEL
 
kotikatu-blogi

Kotikatu-blogi on kantakaupungin kaupallinen näyteikkuna. Postauksissa on myös hämeenlinnalaisten yritysten ja palveluntarjoajien ostamaa sisältömarkkinointia.

Sibelius toi tunnelmaa torille

IMG_7987

Eilen illalla olimme torilla kuuntelemassa ja katselemassa neljättä Sibelius-fantasiaa. Iso joukko ammattilaisia ja harrastajia tarjosi kaupunkilaisille hienon ja tunnelmallisen puolituntisen. Kaunis musiikki kantautui yli torin ja valot loivat tunnelmaa valaisten taustalla olevaa kaunista kirkkoa. Kun kuorot lopuksi lauloivat Finlandian, ei voinut kun todeta, että Sibelius koskettaa.

”Tämä on ihana tapahtuma” kommentoi tuttavani.

Torilta menimme Bigeriin, joka oli yksi Kuorot Kuutamolla- kuppiloista. Kuorojen esiintymiset illan aikana eri ravintoloissa ovat mainio idea. Ravintolasta ja kuoron ohjelmasta riippuen on yleisölle tarjolla monta erilaista tunnelmahetkeä. Iso kiitos kuoroille.

IMG_7995

Birgerissä oli tarjolla Ramonas https://fi-fi.facebook.com/lauluyhtyeramonas

IMG_7997

Ja Laulu-Siukut http://www.hameenlinnannaiskuoro.com/

Tämä syksyinen perjantai-ilta on loistava esimerkki siitä, miten tapahtumaa voidaan lähteä tekemään vähitellen kasvattaen. Neljässä vuodessa taphtuma on kehittynyt nelipäiväiseksi festivaaliksi torstaista sunnuntaihin. http://www.sib.fi/sibeliuksen-syksy-tulee-taas/

Kehitettävääkin on vielä, jos tapahtuma halutaan pitää mielenkiintoisena ja elävänä vuodesta toiseen. Tarkoitus kai on, että vuonna 2015 näkisimme huippuunsa hiotun esityksen?

Yksi idea tuli mieleeni, kun en nähnyt tanssijoista kun käsien liikkeet ja samaan aikaan nosturien varjot heijastuivat Sibeliuksenkadun valkoisella kankaalla peitettyihin seiniin.

IMG_7979

Voisiko esiintymislavan laittaa muuallekin, kuin kirkon eteen? Nyt esiintyjien backstage on ajateltu toimivaksi, mutta katsomo (tori) on laskeva, kun se esiintymissaleissa yleensä on nouseva. Raatihuone sekä Lääninhallitus olisivat kumpikin ihan kauniita taustoja esiintyjille ja osa yleisöstä voisi seurata esitystä Kirkkopuistosta.

Sitten voitaisiin ripustaa kankaita eri kohdista toria ympäröivistä rakennuksista ja suunnata valot niin, että esityksiä olisi mahdollista seurata varjoteaterina isoilta valkokankailta. Voisi hyvinkin onnistua nykyisilllä teatteri- ja valaistustekniikoilla.

Saa käyttää, muttei oo pakko.

Olitko torilla perjantaina? Mitä tykkäsit?

Ulla Heinonen

1 kommentti

  1. Ari Kedonperä:

    Esinntymislavan suunnan muuttaminen esimerkiksi 180 astetta ei laisinkaan huono idea. Tosin kirkon silhuetti valaistuksessa oli mahtavaa katsottavaa. Ei siis unohdeta sitäkään.

     

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.