Sunnuntai 16.12.2018
Nimipäivät: Auli, Aulikki, Aada
Hämeenlinna
Selkeää
-7°C
Tuuli: 1 m/s P
 
kotikatu-blogi

Kotikatu-blogi on kantakaupungin kaupallinen näyteikkuna. Postauksissa on myös hämeenlinnalaisten yritysten ja palveluntarjoajien ostamaa sisältömarkkinointia.

Pojat itketti tätiä

Pojat 1

Sivunäyttämöllä on säpinää kun nuoret näyttelijät ja avustajat avaavat ääntään ja keskittyivät illan koitokseen. Kaikki saavat toisiltaa lempeitä potkuja takapuoliinsa. Kaksikymmentäyksi näyttelijää ja muusikkoa odottaa kellojen soittoa.

Lämpiö alkaa täyttyä  ja puheensorina nousee. Suuri osa ihmisistä on tuttuja keskenään. Yleisössä on myös muutama julkkis. Kolmas soitto ja ihmiset siirtyvät katsomoon. Meillä on paikat takarivissä.

Raksilan poikien energia valtaa näyttämön. Pojat hakevat jännitystä omissa leikeissään sodan varjossa.

Näyttämökuva on koko esityksen ajan upea. Lavastus, puvut ja valot luovat vaihtuvia tunnelmia. Näyttämön lattiaan on maalttu raiteet. Kun juna saapuu asemalle, on luvassa  jännitystä.

Kaikki näyttelijät tekevät todella tarkkaa työtä ja jokainen liike ja siirtyminen näyttämöllä on harkittua. Tappelut ja joukkokohtaukset on hienosti tyylitelty.

Musiikki ja laulujen sanat vievät tarinaa eteenpäin. Jossain vaiheessa kaivan nenäliinan esiin ja huomaan myös edessäni istuvan miehen kumartuneen eteenpäin ja hiukan peittelevän kasvojaan.

Kun valot sammuvat ja viimeinen laulu loppuu, alkavat aplodit, hihkuminen ja huudot. Bravo Pojat!

Esityksen jälkeen nautimme Suistolla kuoharia ja teatterifiilistä. Ihmiset ovat tyytyväisiä ja mietteissään. Jonkun mielestä esitys oli sarjakuvamainen, toisen mielestä alku oli hauskan karnevalistinen, jonkun mielestä näyttämöllä huudettiin koko ajan, jonkun mielestä juostiin… Niinhän lapset tekevät, vastaa toinen.

Jos sinäkin haluat nähdä esityksen, jossa on hyvä tarina hienosti toteutettuna ja kaunis musiikki, niin klikkaa itsesi teatteriin

http://www.hmlteatteri.fi/liput

Pojat – ensi-ilta 12.9.2013
Hämeenlinnan Teatteri

Ohjaus ja sovitus Snoopi Siren, musiikki Jarkko Martikainen, koreografi Riia Kivimäki

Valokuvat Tommi Kantanen

Lue myös

http://www.hs.fi/arviot/Teatteri/Paavo+Rintalan+Pojat-romaani+teatterisovituksena/a1379060544307

http://teatterikarpanen.blogspot.fi/

 

Ulla Heinonen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.