Tiistai 24.04.2018
Nimipäivät: Pertti, Albert, Altti
Hämeenlinna
Sadetta
7°C
Tuuli: 3 m/s EEI
 
kotikatu-blogi

Kotikatu-blogi on kantakaupungin kaupallinen näyteikkuna. Postauksissa on myös hämeenlinnalaisten yritysten ja palveluntarjoajien ostamaa sisältömarkkinointia.

Matkailisitko Hämeessä?

Verkatehtaalla oli tänään matkatori, jossa oli kymmeniä hämeenlinnalaisia ja lähiseutujen matkailuyrittäjiä esittelemässä palveluitaan. Ammattilaisille oli luentoja päivällä ja yleisöllä oli mahdollisuus tutustua matkailuantiin muutaman tunnin ajan klo 16.30 alkaen.

Matkailutori 1

Yleisöä oli mukavasti liikkeellä.

Matkailutori 5

Petäyksessä on hienot puitteet ja hyvää ruokaa. Viime kesänä valmistui rantaan Kahvila Kaisa.

Matkailutori 4

Inkalan kartanossa on Zeppelin-ilta perjantaina 7.3. ja lauantaina 8.3. Luvassa on tunnelmointia ilmalaivojen ja 1920-luvun hengessä. Inkalan kartanon Leila Ylitalo oli tyytyväinen päivän antiin: Inkala kiinnostaa kovasti juhlapaikkana sekä kokousympäristönä.

Matkailutori 3

Simo Frangen haastatteli Hausjärven Liikenteen Leena Tervakorpea. Hausjärven Liikenteellä on matkanjärjestäjän oikeudet ja suunnitelmissa on järjestää matkoja myös hämeenlinnalaisille – sekä Hämeenlinnaan. Helsinkiin tulee matkustajia loistoristeilijöillä 200 000 vuodessa. Osa näistä matkailijoista olisi kiva tuoda Hämeenlinnaan, Sibeliuksen syntymäkaupunkiin. Täällä kiinnostaa Aulanko, iittala ja linna.

Matkailutori 2

Keskiaikamarkkinat pidetään taas 15.-17.8. Kävijämäärä oli viime vuonna 20 000, sitä edellisenä vuonna 25 000. Liikevaihtoa keskiaikamarkkinat tekee noin 200 000 euroa. Markkinoilla on 160 kauppakuntaa, mikä tarkoittaa noin viittäsataa yksittäistä kauppiasta. Esiintyjiä on trubaduureista ja työnäytöksistä turnajaisiin 40 erilaista, talkoolaisia 200-250 henkeä. Huikea suoritus yhdistykseltä, jossa on yksi kokoaikaisesti palkattu henkilö, muutama kesätyöntekijä ja harjoittelijoita. Kaikki muu tehdään talkoilla. Kuvassa toiminnanjohtaja Sanni Hallanvaara (vas.) ja Carita Rantala.

Toivotaan, että tänä vuonna Hämeenlinnan ja maakunnan matkailu nousee pitkästä alamäestään uudella yhteistyöllä ja ponnistelulla. Meillä on hienoja luontokohteita, tapahtumia, kartanoita, hyvää ruokaa ja kulttuuria.

Käytkö sinä paikallisissa ja lähiseudun tapahtumissa? Mitä paikkoja suosittelisit?

Ulla Heinonen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.