Sunnuntai 20.05.2018
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli
Hämeenlinna
Selkeää
12°C
Tuuli: 1 m/s EL
 
kotikatu-blogi

Kotikatu-blogi on kantakaupungin kaupallinen näyteikkuna. Postauksissa on myös hämeenlinnalaisten yritysten ja palveluntarjoajien ostamaa sisältömarkkinointia.

Latua!

Nyt alkoi hiihtokausi Hämeenlinnassa. Lunta on tykitetty moottoriradalla lauantaista lähtien ja tämän viikon perjantaina pitäisi olla kolme kilometriä latua valmiina kaupunkilaisten iloksi.

TERVETULOA

Moottorirata 1

Tämä alikulku toivottaa hiihtäjät tervetulleeksi Ahveniston moottoriradalle. Kuminpolttajille 500 euron sakot!

LUMITYKIT

Lunta on tykitetty lauantaista saakka kahden tykin voimin.

Moottorirata 6

Moottorirata 11

LUMIKUORMIA

Tänään on levitetty lunta kolmella kuorma-autolla ja ladunpohjaa saadaan tänään valmiiksi kilometrin mittainen varikkolenkki. Kuorma-autot lopettavat työnsä klo 16 ja silloin latukone pääsee tasaamaan lumet ja ajamaan ladun. Latu on niin leveä, että sitä voi hiihtää molempiin suuntiin niin, että lenkin mitaksi saadaan noin 1,6 kilometriä.

Moottorirata 8

Moottorirata 9

Moottorirata 10

RADALLE

Tänään päivällä varikkolenkkiä kiersi yksi hiihtäjä. Luisto ei kuulemma ollut paras mahdollinen viidentoista asteen pakkasessa. Keskimäärin radalla käy noin 500 hiihtäjää päivässä. Hämeenlinnan kaupungin ulkoliikunta-aluemstari Jukka Kuvaja vakuutti, että ladulle mahtuu. Kaikki autot eivät aina mahdu parkkikentälle, joten ne kannattaa kauniimpina hiihtopäivinä jättää tienvarsipaikoille.

Moottorirata 2

Moottorirata 4

Moottorirata 3

MAASTOON

Maastoon saadaan latuja kun lumitilanne paranee. Kymmenen senttiä lunta, niin latukelkka pääsee tamppaamaan pohjia. Sitten kun on kaksikymmentä senttiä lunta, on jo mahdollisuus tehdä latuja.

Aloitatko hiihtokauden moottoriradalla vai odotatko, että pääset maastoon tai jäälle?

Täältä löydät Hämeenlinnan ladut http://www.virtuaalipolku.fi/index.php?option=com_content&view=article&catid=50:urheilujaliikunta&id=128:haemeenlinnan-hiihtoladut&Itemid=86

Mukavia hiihtolenkkejä!

Ulla Heinonen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.