Sunnuntai 20.05.2018
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli
Hämeenlinna
Selkeää
19°C
Tuuli: 6 m/s LEL
 
Anu Tiilikainen

Anu Tiilikainen

viittomakielentulkki ja -opettaja, luokanope ja kasvatustieteen maisteri, joka on henkeen ja vereen NHL-fani, itsepäinen kuin kääpiö ja muistuttaa hobittia sekä ulkoisesti että tavoiltaan. Perheensä lisäksi hän rakastaa "hulluna" musiikkia (sekä soittamista että kuuntelua), ammattitaidolla tehtyjä elokuvia ja tv-sarjoja sekä englanninkielistä action/science/fantacy - kirjallisuutta.

Perinteikkäitä musafestareita

Hämeenlinnassa on ollut ja tulee varmasti aina olemaan jos jonkinlaista festaria. Mikä mieltäni erityisesti lämmittää, on se, että monenlaiset musiikkityylit ovat saaneet jalansijaa ja tulleet jäädäkseen.

Nimittäin Wanaja Festival on 22-vuotiaan LinnaJazzin lisäksi toinen perinteikkään iän saavuttanut paikallinen musafestari. Kymmenvuotisen taipaleen kunniaksi oli koottu varsin mielenkiintoinen kattaus, etenkin suomalaisia eturivin artisteja.

Itseäni ei tässä iässä enää kiinnosta seisoa tungoksessa lavanreunalla tai jonottaa jalat ristissä vessajonoissa. Houkutuksia tämän vuotinen Wanaja kuitenkin tarjosi yllin kyllin.

Molempina festaripäivinä oli useampi esiintyjä, jota olisin ilomielin kuunnellut. Perjantai-illan parhaimmistoa minulle edustavat Apulanta, Jonne Aaron sekä Jukka Poika ja lauantailta puolestaan J.Karjalainen, Ismo Alanko, Yö sekä Cheek. Klamydia olisi ehkä tullut tsekattua nostagiasyistä.

Vaikka massatapahtumat tuovat mukanaan kaupunkikuvaan muutamia vähemmän miellyttäviä lieveilmiöitä, pitävät erilaiset festarit elämää yllä Hämeenlinnan keskustassa. Kaikista parasta oli nähdä sosiaalisessa mediassa ystävien iloiset viestit festarin tapahtumista, musiikista ja hauskanpidosta.

Mikäs sen parempaa kuin hyvä musiikki hyvässä seurassa. Kungfutsen sanoin: “Music produces a kind of pleasure which human nature cannot do without”

Toivotan Wanaja Festivalille ja sen koko organisaatiolle menestyksekkäitä vuosia tästä eteenpäinkin!

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.