Torstai 26.04.2018
Nimipäivät: Terttu, Tessa, Teresa
Hämeenlinna
Selkeää
5°C
Tuuli: 3 m/s L
 
Anu Tiilikainen

Anu Tiilikainen

viittomakielentulkki ja -opettaja, luokanope ja kasvatustieteen maisteri, joka on henkeen ja vereen NHL-fani, itsepäinen kuin kääpiö ja muistuttaa hobittia sekä ulkoisesti että tavoiltaan. Perheensä lisäksi hän rakastaa "hulluna" musiikkia (sekä soittamista että kuuntelua), ammattitaidolla tehtyjä elokuvia ja tv-sarjoja sekä englanninkielistä action/science/fantacy - kirjallisuutta.

Lee Ritenour – Rhythm Sessions

Keskiviikkoilta, Tavastia klubin täysi sali ja salissa odottava tunnelma – Lee Ritenour on saapunut Suomeen yli kymmenen vuoden tauon jälkeen.

On viime syksynä julkaistun Rhythm Sessions – levyn Suomi-Viro-Venäjä – kiertueen ensimmäinen keikka…

…ja aikamoinen keikka siitä kehkeytyikin. Melkein kaksituntinen, ilman yhteisiä harjoituksia vedetty setti kattoi Ritenourin koko uran ja monta vuosikymmentä, kuten maestro itse asian ilmaisi.

Bändi oli koottu sekä vanhoista ”kaiken nähneistä” ketuista että nuoremmista taitajista: bassossa Melvin Davis, rummuissa Sonny Emory sekä koskettimissa Jesse Milliner. Kokonaisuus oli enemmän kuin osiensa summa!

Bändi keskittyi olennaiseen. Juonnot oli jätetty minimiin ja musiikki svengasi iloisesti soljuen, saumattomasti biisistä toiseen. Kappalevalinnat olivat onnistuneita – setti oli monipuolinen. Äänentoistossa soittimet olivat täydellisessä balanssissa keskenään (siitä kiitos äänimiehille).

Keikassa toiseksi parasta oli se, että Lee ja muut selvästi nauttivat yhdessä soittamisesta. He hassuttelivat ja nauroivat keskenään heitellen ”muusikon vitsejä” (pikkupätkiä, riffejä ja vastaavia muista biiseistä) sinne tänne kappaleiden ja omien soolojensa sekaan. Yhteys yleisöön oli mahtava. Intiimi klubi oli todellakin paras paikka tälle keikalle!

No, mikä sitten oli parasta?

Se, että onnistuin keikan jälkeen ostamaan kyseisen Rhythm Sessions – levyn, pääsin juttelemaan Leen kanssa sekä sain levyyni hänen, Melvinin ja Sonnyn nimmarit. I’m in heaven! <3

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.