Perjantai 25.05.2018
Nimipäivät: Urpo
Hämeenlinna
Selkeää
19°C
Tuuli: 3 m/s E
 
Anu Tiilikainen

Anu Tiilikainen

viittomakielentulkki ja -opettaja, luokanope ja kasvatustieteen maisteri, joka on henkeen ja vereen NHL-fani, itsepäinen kuin kääpiö ja muistuttaa hobittia sekä ulkoisesti että tavoiltaan. Perheensä lisäksi hän rakastaa "hulluna" musiikkia (sekä soittamista että kuuntelua), ammattitaidolla tehtyjä elokuvia ja tv-sarjoja sekä englanninkielistä action/science/fantacy - kirjallisuutta.

Cloud Atlas – Pilvikartasto

*sisältöyhteistyö Film Townin kanssa*

Hakiessani seesteisen sunnuntai-illan piristykseksi mukavaa ja helposti sulateltavaa komediaa mukaani lähtikin keskittymistä vaativaa, kiehtovaa scifiä.

Melkein kolmetuntinen David Mitchellin novelliin perustuva Pilvikartasto vain yksinkertaisesti huusi nimeäni viikon uutuuksien hyllyllä. Pakkohan se mukaan oli napata.

Olo oli nimittäin samanlainen kuin Piin Elämän kanssa. Cloud Atlas tuntui äärimmäisen kiehtovalta, mutten tiennyt, joutuisinko katsottuani pettymään ja katumaan karvaasti valintaani.

Upea näyttelijäkaarti ja rakastamani genre vakuuttivat, joten päätin ottaa riskin. Se kannatti, sillä käsikirjoitus ja loistavat näyttelijäsuoritukset koukuttivat minut täydellisesti mukaan tarinaan, alkusekunneista lähtien.

Se ei ollut kuitenkaan mikään toisella silmällä seurattava. Katsoja haastettiin pysymään kärryillä kuuden eri päähenkilön elämänkulussa, jotka nivoutuivat toisiinsa menneisyydessä, nykyisyydessä sekä tulevaisuudessa.

Tällaiselle elokuvien suurkuluttajalle Pilvikartasto oli kuin vettä janoiselle. Silmä lepäsi, kun taitavalla ohjaustyöllä oli saatu näyttelijöistä kaikki mehut irti heidän muuntautuessaan lukuisiin eri rooleihin.

Onnistuneella leikkauksella oli puolestaan luotu mielenkiintoisia siirtymiä ajasta ja paikasta toiseen. Elokuva jätti tilaa ja herätti ajattelemaan.

Ymmärrän hyvin sen saaneen sekä ylistäviä että vähemmän mairittelevia arvosteluja – se jakaa katsojat. Minä en voinut olla tykästymättä.

Kumpaan porukkaan sinä kuulut?

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.