Keskiviikko 20.06.2018
Nimipäivät: Into
Hämeenlinna
Melkein selkeää
11°C
Tuuli: 6 m/s LEL
 
Anu Tiilikainen

Anu Tiilikainen

viittomakielentulkki ja -opettaja, luokanope ja kasvatustieteen maisteri, joka on henkeen ja vereen NHL-fani, itsepäinen kuin kääpiö ja muistuttaa hobittia sekä ulkoisesti että tavoiltaan. Perheensä lisäksi hän rakastaa "hulluna" musiikkia (sekä soittamista että kuuntelua), ammattitaidolla tehtyjä elokuvia ja tv-sarjoja sekä englanninkielistä action/science/fantacy - kirjallisuutta.

Lempipelaajiani part two – Huskies puolustuksen ilopilleri Aku Kattainen

Puolustuksen pelaajissa on sitä jotain…

Jos romantisoisin, toteaisin heissä olevan jotain hyvin ritarillista. Mieleeni tulee upea sotaelokuva 300 ja urheat spartalaiset sotilaat.

Lempiurheilua seuratessa on nautinto katsella, kun taitava ja menestystä janoava vastustaja murtuu vähitellen oman joukkueen puolustuksen edessä. Näin kävi viime lauantaina, kun Huskiesin puolustus ei päästänyt vastustajaa kuistia pidemmälle kylään. Syötönkatkoista taisivat vastuussa olla molemmat suosikkini, herrasmiehet Santtu ja Aku.

Santun esittelinkin jo ensimmäisessä osassa. Nyt vuoron saa joukkueen nuori lupaus, numerolla 20 pelaava Aku Kattainen.

Aku Kattainen

Akun voi pelissä nähdä monessa eri roolissa. Enimmäkseen hän toimii puolustuksen takamiehenä, vastustajan laitahyökkääjän kauhuna.

Safetynä hän muutama vuosi sitten aloitti ja siirtyi jossain vaiheessa hieman lähemmäs vastustajaa corneriksi. Valmentaja Jokinen käyttää häntä myös potkupeleissä sekä ajoittain keskushyökkääjänä eli running backinä.

Tämä pelipaikkojen monipuolisuus on Kattaisen mielestä pelkästään myönteinen asia harjoittelun kannalta. Siten hän on saanut laajemman näkemyksen lajista.

Valmentajaltaan Jasulta sekä Santulta on Aku saanut arvokkaita neuvoja puolustajan pelitekniikoihin.

Taklaaminen on puolustajan tehtävistä Kattaisen lempipuuhaa. Hänen mottonsa onkin ”Mitä isompi äijä, sitä kovempaa ja korkeammalta se kaatuu!” Tämä toteutuu raa’an voiman sijasta tekniikalla: matalana lantioon tähdäten.

Taidon lisäksi lempipelaajaltani haen persoonallisuutta. Sitä Akustakin löytyy roppakaupalla. Tämä joukkueen ilopilleri viihdyttää peleissä yleisöä tuuletuksillaan ja hauskoilla sisääntuloillaan.

Hassuttelu tuo Kattaiselle hyvää mieltä ja toimii tsempparina. Se auttaa keskittymään peliin. Joskus joukkuetovereiden kaivatessa piristystä hän toteaakin: ”Herätys hei, ei olla missään hautajaisissa!”

Vaikka Huskit matkaavat huomenna vierasotteluun Hankoon, voimme Akun ja muiden pelaajien suorituksista nauttia sosiaalisen median välityksellä – Facebookissa Huskiesin sivun erillisen pelitapahtuman live-raportointia seuraamalla…

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.